Miksi kaikki ovat niin kiireisiä?

05.01.2022

Olisiko aika pysähtyä ja miettiä mitä elämällään haluaa tehdä vai antaako mennä vain? Kiire on sillai kivaa että ainakin itse saan siinä paljon aikaiseksi kun taas rauhallisemmalla tahdilla en niinkään. Töissä on kiire, kotona on kiire, joka paikassa ihmisillä on kiire. Silti se ei ole mitenkään minusta itseisarvo.

Miten saada kiire lakkaamaan?

Töiden kiireille ei kovinkaan paljon itse mitään mahda mutta niihin voi tavallaan vaikuttaa. On läsnä niissä hetkissä täysillä mitä tekee niin aika tuntuu pysähtyvän ja kiire poistuu. Yksi keino miten vältän kiireeni on kalenterini tyhjentäminen viikonlopuilta. Minusta on ihanaa kun kalenterissa ei ole yhtään merkintää ja saan tehdä mitä mieleen juolahtaa.

Mitä keinoja olisi olla ilman kiirettä?

Itselläni se tarkoittaa pysähtymistä, asioiden tekemättä jättämistä ja hiljentymistä. Tärkeimmäksi tämän asian tekemiseen on noussut jooga. Se laittaa mielen pysähtymään väkisin sekä kropan. Näin tulee energinen ja hyvä olo. Toisinaan kaipaan jotain hemmottelua, ehkä hyvän ruuan valmistamista ja kirjan lukua. Kotonakin voi toisinaan vaan olla tekemättä mitään.

Toivon kaikille rauhallista vuoden alkuaja muistakaa hemmotella itseänne

Voidessasi itse hyvin, läheisennekin voivat hyvin.