Palvelut

Monipuolinen Ekomama

Jos haluat tutustua luonnonmukaisiin, lempeisiin ja ekologisiin hiustenhoitoihin ovat palveluni juuri sinua varten. Olen koulutettu ekokampaaja ja valitsen juuri sinulle sopivat palvelut yksilöllisesti.

Intialainen päähieronta

Tervetuloa luxushierontaan. Intialainen päänhieronta on koko kehon kokonaisvaltainen hoito ja se perustuu Ayervedaan eli elämän tieteeseen. Intiassa on tehty hoitoa jo tuhansia vuosia ja sen rantautuessa länsimaalaiseen kulttuuriin se on koettu erittäin rentouttavana hoitona. Kiire, stressi ja väsymys vaivaa monia, joten uskalla hypätä intialaisen päänhieronnan pauloihin.
Se keventää oloa, lihasjännitys helpottuu ja päänsärkykin saattaa kaikota. Kun pysähdyt ja rentoudut alat voimaan paremmin ja keskittyminen arjen muihin askareihin paranee.
Länsimaalaiseen kulttuuriin intialaisen päänhieronnan on tuonut sokea reflektologi Narenda Mehta. Hän tunsi että ihmisten hartiat, käsivarret ja kasvot olivat jännittyneet ja näin hän lisäsi ne hierontaan päänhieronnan lisänä. Stressipesuksikin kutsuttu hieronta tasapainottaa kehoa ja vaikuttaa ihmiseen fyysisellä, psyykkisellä ja emotionaalisella tavalla.
Intialainen päänhieronta vilkastuttaa verenkiertoa joten juo hoidon jälkeen paljon vettä. Hieronnan jälkeen hiukset pestään ja kuivataan.
Ekomaman hieronta sisältää hartioiden, käsivarsien, pään ja kasvojen hieronnan luomuöljyllä johon hierottavan niin halutessaan lisätään eteeristä öljyä. Hoito on erittäin rentouttava ja ei sitä turhaan kutsuta "stressipesuksi". Hieronta kestää n.35-45min.

Energialeikkaus sis. hieronnan

Energialeikkaus on kokonaisvaltainen hoitoleikkaus. Leikkaus aloitetaan pitkällä hieronnalla johon valitaan tarkoituksenmukainen luomuöljy ja lisäksi myös eteeristä öljyä jos asiakas haluaa. Oljy samalla kosteuttaa hiuspohjaa. Hieronnan jälkeen hiukset pestään luomushampoolla ja aloitetaan leikkaus.

Leikkaus on hyvin tarkka, hiuksia kammataan monesta eri suunnasta moneen kertaan leikaten jolloin hius asettuu pehmeästi eikä jää ns.kulmikkaaksi vaan kaikenlaisia kulmia pehmennetään saksien avulla. Muotoilusaksia ei tarvita. Paras leikkaustulos saavutetaan kun hius asettuu kuivana sen haluamalleen paikalle. Näin muoto on valmis eikä hiusta ole pakotettu kampaukseen. Jos kuitenkin leikkausta halutaan viimeistellä on se mahdollista.

Asiakkaideni kommentteja:

" hiusta ei tarvitse föönata eikä asetella"

"takaraivon pyörre ei hallitse kampausta"

"leikkaus pysyi muodossaan jopa 6kk:tta ja hieronta ennen leikkausta oli erittäin rentouttava"

Kasviväri

Kasvivärit muodostuvat kolmesta peruskasvista. Cassia, indigo ja henna. Värisävyt sekoitellaan pääasiassa näistä kolmesta pääväristä sekä joukkoon lisätään muita yrttejä ja kasveja. Vivahteet ja koostumus on kasviväreissä täysin erilainen kuin synteettisissä väreissä. Jos olet kovin vaihtelunhaluinen niin älä sukella suin päin kasviväreihin vaan mieti millaista väriä toivot ja missä haluaisit vähän aikaa myös pysyä. Kasvivärit imeytyvät hyvin hiukseet eivätkä kovin helposti lähde pois joten valintasi siirtyä kasviväreihin on hyvin ekologinen sillä se ajan myötä vain paranee.

Ekokampaamossa kun tehdään kasviväri on se hyvin uniikki, juuri sinun hiustesi väri. Se kypsyy vielä pari päivää laiton jälkeenkin ja näet sen lopullisen tehon kun hiuksesi ovat ns.valmiit. Kypsymistä tapahtuu vielä viikonkin päästä.

Ekologisuus on huipussaan sillä kasviväriä ei tarvitse laittaa läheskään niin usein koska se pysyy ja kiilto säilyy vielä kuukausienkin jälkeen.

Savisoodavaalennus / hiusten kirkastus

Savisoodakirkastus on saven, soodan ja vetyperoksidin avulla tehtävä hiusten kirkastus. Tapauskohtaisesti hius vaalenee 1-3 astetta. Tämä tarkoittaa jos olet luonnostaan vaalea saat kirkkaan vaalean värin, jos olet tumma niin saat toffeen tai hiekan sävyisen vaalean värin. Lopputulosta ei voi ihan 100%:sti ennustaa sillä kirkastamiseen vaikuttaa oma pohjavärisi.

Näitä tehdessäni olen huomannut sen että hius ei mene huonoon kuntoon vrt.normaaliin vaalentamiseen. Normaalissa hiusten vaalentamisessa käytetään ammoniakkia tai muita voimakkaasti emäksisiä raaka-aineita joten hius rasittuu todella paljon. Savisoodalla hiuksen rakenne ei juurikaan muutu. Toki pitää muistaa että vaalentamisessa käytetään vetyperoksidia. Se on kuitenkin biohajoava eli emme rasita näin ollen luontoa.

Ekomamassa savisoodavaalennuksella tehdään mielellään raitoja jättäen hius eläväksi ja tarvittaessa vaalennetaan koko hiukset. Savisoodavaalennukseen menee kauan aikaa, koska prosessi on hellävarainen ja hidas.Hinnat löydät hinnaston puolelta.

Merilevähoito

Merilevä on puhdistettua kuivatettua irlantilaista meriruohoa. Merilevä sisältää paljon jodia ja myös muita hiusten kasvulle tärkeitä kivennäisaineita, mineraalisuoloja, rasvahappoja, vitamiineja kuten C-, D- ja E-vitamiineja, magnesiumia, kaliumia, fosforia, kalsiumia, rautaa, ja hivenaineita. Karrageeni on hyytelömäistä ainetta jota valmistetaan Pohjoist-Atlantin punalevistä. Se on saanut nimensä irlantilaisen Garragheenan-nimisen kylän mukaan. Merilevä toimii luonnontilassa olevaan hiukseen erittäin hyvin kosteuttavana hoitona. Kosteutensa vuoksi se sopii erityisesti kuivemmalle ja luonnonkiharalle hiukselle sekä hilseilevälle kuivalle päänahalle. Merilevä jopa kirkastaa vaaleiden hiusten väriä. Hiuksissa on kuitenkin tänä päivänä paljon kemikaalikuormaa ja ne ovat ns. ylivärjätyt, jolloin merilevä toimii hyvin puhdistavana hoitona. Merilevä puhdistaa hiuksista ja hiuspohjasta raskasmetalleja, kuten kuparia ja rautaa sekä epäpuhtauksia, joita sinne on kerääntynyt kosmetiikasta ja jopa ilmasta. Merilevä sisältää jodia ja aktivoi kilpirauhasen kautta aineenvaihduntaa koko kehossa. Merilevähoito on myös kehon puhdistushoito. Merilevähoitoa käytetään esim. antibiootti- ja muiden lääkekuurien jälkeen, sekä puhdistamaan kehoa raskasmetallijäänteistä. Sopii myös amalgaamisaneerauksen yhteydessä tehtäväksi hoidoksi. (Ei suositella henkilölle, jolla on kilpirauhasen vajaa- tai liikatoimintaa). Hoito sisältää pesun ja föönauksen

Asiakkaideni kommentteja:

" hius tuntuu todella pehmeältä ja kiiltävältä hoidon jälkeen"

" hiukseni olivat lässähtäneet, tyvet ns. tukossa, mutta merilevän jälkeen ne olivat "irti päästä"

" vaaleampi väri"

.

Savihoito

Savi toimii luonnontilassa olevaan hiukseen kosteuttavana hoitona. Saa hiuksiin ryhtiä ja eloa. Savi toimii hiukseen puhdistajana, jos hiuksissa on paljon kemikaaleja. Savi puhdistaa erittäin hyvin hiusnystyt ja näin ollen edistää hiusten kasvua, kun hius saa "vapaammin" olla ja kasvaa. Savi antaa volyymia hiuksille joten toimii myös hyvin, jos hiuspohja on rasvoittuva.

Savessa on silikaa* eli piioksidia n. 35%, rautaa 4%, alumiinia 10%, magnesiumia n.4%, kalkkia, kaliumia, natriumia ja titaania. (kiviainekseen rakentuneena alumiini on haitatonta)

(*silika on piin ja hapen yhdiste)

Hiustemme hyvinvoinnin tekijät ovat ilmanlaatu, terveellinen ruokavalio, ulkoinen hoito ja mielentila. Hiukset tarvitsevat ilmaa, valoa ja sisäisesti vettä, kivennäisaineita ja hivenaineita eli mineraalisuoloja. Hoito sisältää pesun ja föönauksen.

Kampaukset

Ekomamassa föönaus kuuluu aina hintaan joka tarkoittaa että hiukset viimeistellään haluttuun muotoon.

Erikseen tehtäviin kunnon juhlakampauksiin varataan aina aika erikseen. Tällaisia kampauksia ovat mm. kiharakampaukset, erilaiset letitykset ja nutturat.

Nutturakampauksia voidaan tarvittaessa myös harjoitella niin näet ne ylläsi ennen varsinaista juhlahetkeä.

Hääpaketit

Häät ovat monelle yksi elämän kohokohdista. Päivään on upea myös panostaa ja nauttia juhlahetkeen valmistautumisesta ammattilaisen hemmoteltavana.

Parturi-kampaaja-meikkaaja loihtii upeat kampaukset ja meikit juhlapäivääsi yhdessä ja samassa tilassa juuri sinulle sopivilla tuotteilla, joten juhlakuntoon pääsemiseksi ei tarvitse siirtyä paikasta toiseen. Meikeissä käytetään luonnonmukaista Zao Makeup -ammattikosmetiikkaa. Samoin hiusten kampaamiseen käytetään  Less is More luonnonkosmetiikkaa.

Tarvittaessa hääpakettiin sisältyvät myös harjoitukset. Kampausta ja meikkiä kokeillaan etukäteen joten tiedät miltä tulet juhlapäivänäsi näyttämään. Koristeiden, lisähiusten ja hunnun kiinnitykset kuuluvat hintoihin.

Leikkaukset

Hiusten leikkauksiin kuuluu aina hiusten pesu. Hiukset leikataan ja tarkastetaan aina kuivana joten nähdään miten hius luonnollisesti laskeutuu. Ohennussaksia, veistä ja muita tekniikoita käytetään aina tarpeen vaatiessa jokaisen hiuksen laatu ja kunto huomioon ottaen.

Meikkaukset

Tervetuloa kokeilemaan Zao Makeup- luonnonkosmetiikkaa koska tahansa Ekomaman ollessa avoinna. Meikkien raaka-aineet ovat puhdasta luonnonkosmetiikkaa.

Jos haluat päivä- tai juhlameikin tulee siihen varata aika erikseen.

Kysy tarjousta juuri sinulle räätälöidyistä hemmottelupaketeista tai ystävien hemmotteluilloista. Tervetuloa Ekomamaan!